Sijarto: Ograda na granici sa Srbijom imperativ

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je da je zbog pritiska imigranata bez presedana podizanje fizičke barijere imperativ.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

12:00

Default images
Foto: Beta, arhiva

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić poručio da je Srbija apsolutno protiv tog zida.

Ove izjave irečene su pred sam početak zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske u Budimpešti.

Pošto priliv migranata i izbeglica koji u Mađarsku ulaze iz Srbije dostiže dosad neviđene brojke, plan Mađarske da izgradi ogradu na granici između dve zemlje biće visoko na agendi današnjeg sastanka dveju vlada, prenosi AP.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da se Srbija apsolutno i snažno protivi takvoj ogradi, uporedivši je sa Berlinskim zidom.

Mađarska upozorava da je policija od početka godine do sada privela više od 67.000 ilegalnih imigranata, među kojima su gotovo svi došli iz Srbije, a tokom prošle nedelje je u tu zemlju u proseku pristizalo više od 1.000 ljudi dnevno, zaključuje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: