Netanijahu: Zašto Palestina ćuti?

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je oštro kritikovao ćutanje Palestinske uprave (PU) pred talasom nasilja na Zapadnoj obali i u Jerusalimu.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

00:52

Default images
foto: Beta/AP

"Činjenica što do ovog momenta Palestinska uprava nije osudila te napade ne bi trebalo da uznemirava samo nas, već takođe čitavu međunarodnu zajednicu", rekao je Netanijahu na početku sastanka s ministrom spoljnih poslova Italije Paolom Đentilonijem u Jerusalimu.

Netanijahu je istakao da oni koji se ne protive jasno terorizmu peru svoje ruke od toga.

Njegova kritika uperena je na PU, koja rukovodi Zapadnom obalom, dan nakon što je jedna Palestinka napala nožem Izraelku, paramilitarnog policijskog oficira, na kontrolnom punktu kraj Vitlejema, zadavši joj teške povrede vrata.Kasnije uveče troje Izraelaca ranjeno je u napadu iz vozila u prolazu na Zapadnoj obali.

Prošle nedelje dogodio se sličan napad nožem u Jerusalimu i oružani napad na Zapadnoj obali, u kome je ubijen jedan Izraelac. U Izraelu je u poslednjoj godini bilo više šlicnih napada Palestinaca vatrenim oružjem, noževima i automoblima. Policiji je teško da ih zaustavi jer napadačci deluju sami, a ne preko neke militatne organizacije, kako se veruje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: