"Beograd i Priština će se brzo dogovoriti"

Potpredsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović ocenio je u izjavi Tanjugu da će dogovor u dijalogu Beograda i Prištine biti postignut veoma brzo,

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

17:02

Default images

“Možda se u srpskoj javnosti sada na određeni način čitava sitacija previše dramatizuje, jer smatram da dosadašnji tok dijaloga, koji nije rezultirao potpisanim dogovorom, ipak upućuje da će već ubrzo, možda tokom naredne sesije razgovora između Beograda i Prištine doći do konkretnih rezultata“, rekao je Đukanović.

On veruje da trenutnu situaciiju ne treba posmatrati pesimistički i da treba imati na umu da nemačka kancelarka Angela Merkel dolazu u Srbiju, kao i njene jučerašnje izjave posle susreta sa kosovskim zvaničnicima.

“U svakom slučaju verujem da će dijalog Beograda i Prištine uskoro rezultirati postizanjem određenih novih sporazuma ili sporazuma koji će omogućiti implementaciju do sada postignutih dogovora“, zaključio je Đukanović.

Poslednja runda pregovora Beograda i Prištine koja je održana u ponedeljak nije rezultirala dogovorom, a Merkel je posle jučerašnjeg sastanka sa kosovskim premijerom Isom Mustafom zatražila od Prištine da nastavi dijalog, da postigne kompromis i da donese odluku o formiranju specijalnog suda za ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: