Zaev: Neću na sud, hapsite me

Lider makedonske opozicije Zoran Zaev rekao je da se neće dobrovoljno javiti na sudu u slučaju “Puč“ i pozvao policiju da ga uhapsi.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

21:36

Default images
foto: Beta/AP

Kako prenose makedonski mediji, Zaev je na takav način reagovao posle najave da će biti procesuiran zbog pokušaja obaranja vlasti.

“Neću prisustvovati zakazanim saslušanjima na sudu. Dolaziću u sud svakog ponedeljka u 9 ujutru kako bi postupak ostao otvoren za javnost. Sa ovakvim mojim izlaganjem, sud je obavezan da odmah zahteva moje hapšenje, a ja sam i dalje ovde, u kampu SDSM borim se za slobodu sa ostalim građanima“, rekao je Zaev.

On je rekao da ne priznaje pravosudni sistem u Makedoniji, za koji kaže da je pod potpunom kontrolom premijera Nikole Gruevskog.

Ipak, prema njegovim rečima, ovakva odluka neće uticati na pregovore o normalizaciji političkih odnosa sa vladajućom VMRO-DPMNE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: