MUP: Oni su prenosili kokain preko Atlantika

MUP Srbije objavio je fotografije uhapšenih krijumčara kokaina, koji su pre mesec dana pali u dve velike akcije na Atlantskom okeanu.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

18:02

Default images
Foto: MUP

U akcijama pod nazivom "Vinetu" zaplenjeno je tri i po tone kokaina, oko 10 miliona evra u gotovini i uhapšeno 69 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima, a rezultat je ostvaren zajedničkim radom srpske, britanske, nemačke, španske, portugalske, australijske, hrvatske i crnogorske policije.

U Republici Srbiji više od godinu dana vođena je operativna obrada i predistražni postupak.

Na osnovu prikupljenih podataka zaplenjena je velika količina kokaina, koji se dovodi u vezu sa srpskim državljanima, osumnjičenim da su učestvovali u krijumčarenju više od 2,4 tone kokaina, od ukupne zaplenjene količine.

Pojedinačno najveće zaplene realizovane su na jahtama "Amsterdam" i "Martela", a u vezi sa tim pokrenuti su krivični postupci protiv srpskih državljana: N. D. (1951), G. P. (1951), D. V. (1966), D. Ž. (1960), S. J. (1974), S. V. (1968), N. P. (1981) i I. G. (1985).

Kodni naziv sprovedene akcije dat je po imenu vođe organizovane grupe čije ime je Vinetu, inače crnogorski državljanin koji je živeo i radio u Španiji.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Tužilaštva za organizovani kriminal dali su značajan doprinos jednoj od najefikasnijih međunarodnih akcija u borbi protiv krijumčarenja narkotika, istaknuto je na konferenciji u Madridu na kojoj su učestvovali Dijana Hrkalović, zamenica šefa Kabineta ministra unutrašnjih poslova, Dejan Kovačević, načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP-a Srbije i Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal", saopšteno je iz MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: