Ima li policajca u centru Šapca?

Posle molbe 30 vlasnika lokala iz centra Šapca da se njihova imovina zaštiti od krađe, policija im je obećala pozornika. Za godinu, oni ga nikada nisu videli.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

16:27

Default images
Foto: Thinkstock

Kada je pre nekoliko dana na sedamdesetak metara od zgrade policije noću opljačkan kafić, vlasnici lokala posumnjali su da li su uopšte i dobili obećanu zaštitu, jer pozornika nikada nisu videli u ovom delu grada. Iz šabačke policije ne oglašavaju se o ovom pitanju.

Provala i pljačka kao i iz filma. Lopov, ili grupa njih, kako kaže vlasnik šabačkog ATR kafea Milan Perić, presekli su struju i tako onemogućili da kamere zabeleže krađu, a onda su upali unutra i odneli novac i cigarete.

"Po izjavi policijskih inspektora pljačka je odrađena profesionalno, sa rukavicama. Isključene su kamere, profesionalno je obijena brava. Oni smatraju da se radi o nekom profesionalnijem. Ovo je treći put i do sada je najveća šteta oko 120 hiljada dinara", kaže Perić.

Ali ovo nije prvi put, niti usamljen slučaj. Zbog učestalih krađa u centru grada pre godinu i po dana, vlasnici ovih lokala, njih 30 od policije su tražili da im uvede dežurni policajac. Iz policije su im obećali pozornika i to da će dežurati 24 sata.

"Obećano je da će biti, ali mi ga nikad nismo videli", kaže Jelena Matić.

Božidar Katić kaže da je u centru bilo i uništavanja imovine.

"Znam za slučaj da su u policiji rekli kad saznate ko je, podnesite prijavu“, kaže Božidar Katić.

Prepušteni sami sebi, šabački preduzetnci iz centra grada sada razmišljaju da se sami organizju i tako žaštite sopstvenu imovinu.

Sve se događalo nedaleko od zgrade policije. Međutim, oni nisu želeli da kažu dokle je stigla istraga i gde je bio dežurni pozornik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: