Kada će poteći voda sa centralne česme?

Iako je većina javnih česmi u Nišu počela da radi pre dva meseca, još je neizvesno da li će voda poteći i sa česme na centralnom gradskom Trgu kralja Milana.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

00:23

Default images
Tanjug

U niškom vodovodu rekli su da su česmu na centralnom gradskom trgu osposobili za rad još pre mesec dana, ali ne smeju da je puste dok ne dobiju zvanični zahtev Gradske opštine Medijana, na čijoj teritoriji se česma nalazi.

"Odlukom Skupštine grada sve javne česme date su u nadležnost gradskih opština i da bi ih pustili u rad moramo da dobijemo zahtev opštine", rekao je za Betu portparol JKP "Naisus" Zoran Ignjatović.

Po njegovim rečima, na području čitavog grada radi 17 česmi, od kojih je 16 na području Gradske opštine Medijana.

"Za sve te česme, uključujući i onu koja je za vikend otvorena u Tvrđavi, postoji zahtev opštine. Kada bude stigao zahtev za česmu na Trgu kralja Milana, biće proveren kvalitet vode i nakon toga ona će biti u funkciji", istakao je Ignjatović.

Predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović, međutim, kaže da ta opština ne može da podnese zahtev za rad česme na centralnom gradskom trgu, jer ona nije u njenoj nadležnosti.

"Vodovod je česmu samovoljno preselio iz parka Čair na Trg kralja Milana i prema odluci njihovog Upravnog odbora ta česma je njihovo vlasništvo. Mi ne možemo da podnesemo zahtev za objekat za koji nismo nadležni", naglasio je Stojanović.

On je istakao da će opština Medijana podneti zahtev za puštanje u rad česme na Trgu tek kada ona dobije upotrebnu dozvolu i bude tehnički potpuno ispravna.

"JKP 'Naisus' mora da se obrati opštini za zauzimanje javne površine kako bi pokrenuli proceduru za dobijanje upotrebne dozvole i za tehnički prijem. Takođe, 'Naisus' mora da je popravi jer je prethodnih godina bila u funkciji, iako senzori i ventili nisu bili dobri", dodao je Stojanović.

Česma na Trgu kralja Milana podignuta je još 1903. godine, ali je zbog izgradnje spomenika oslobodiocima 1935. godine preseljena u park "Čair".

Na centralni gradski trg vraćena je 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: