Počinje štrajk glađu jer su mu oduzeta deca

Đorđe Joksimović, kome je Centar za socijalni rad u Kragujevcu oduzeo decu pre više od dva meseca, počeće sutra da štrajkuje glađu ispred Vlade Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2015.

14:20

Default images

On je danas, simbolično u pet do 12 (11.55) želeo da počne štrajk glađu ispred zgrade Vlade, tražeći da mu vrate decu, ali je policija kazala da skup nije prijavljen i da ne može da se održi.

Kako je rečeno, Joksimović će danas policiji prijaviti da će narednih nedelju dana štrajkovati glađu.

Potpredsednik nevladine organizacije "Muška sigurnost" Zoran Mitrović kazao je agenciji Beta da će ta organizacija pomoći Joksimoviću da podnese krivičnu prijavu protiv Centra za socijalni rad Kragujevac jer je, kako je naveo, ta institucija Joksimoviću "otela decu".

On je kazao da je Centar prekršio zakon i pokrenuo postupak kako bi Joksimovića lišio roditeljskih prava, iako to zakon nalaže kada je čovek zavisnik od alkohola ili droge, pedofil, kada je dokazano da je počinio porodično nasilje ili zanemarivao decu.

Mitrović je dodao da je Centar "decu smestio u hraniteljsku porodicu za 15 minuta", zbog čega će, kako je naveo, sigurno uslediti krivična prijava.

Mitrović je naveo da je Joksimović juče pozvan da uđe u Vladu Srbije u kabinet Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gde nisu ništa konkretno uradili već uputili oca troje dece da sačeka suđenje.

Đorđe Joksimović je radio u Remontnom zavodu, a posle 22 godine kao višak ostao bez posla.

Zbog teškog života njegova supruga Jasmina, dok je on nadničio, otišla je 11. marta pred kapiju suprugove bivše firme i napravila incident.

Smeštena je na psihijatriju, a Centar za socijalni rad decu je istog dana oduzeo i smestio u hraniteljsku porodicu.

Stručnjaci Centra za socijalni rad su mu naložili da uvede vodu u kuću i da poboljša uslove za život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: