Hodorkovski opet na optuženičkoj klupi?

Ruski istražitelji su saupštili da ponovo razmatraju podizanje optužnice protiv bivšeg naftnog tajkuna Mihaila Hodorkovskog.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

23:37

Default images
foto: Beta/AP

Razmatra se podizanje optužnice pod sumnjom da je 1998. godine naredio ubistvo gradonačelnika sibirskog grada Neftejuganska Vladimira Petjukova.

Petjukov je u vreme kada je ubijen, bio u sukobu sa naftnom kompanijom Jukos, koja je u vlasništvu Hodorkovskog, zbog navodnog poreskog duga. Hodorkovski i njegovi saradnici su poricali bilo kakvu umešanost i niko nije osuđen za ubistvo, prenosi AP.

Saopštenje istražitelja da su ponovo otvorili slučaj i da Hodorkovskog smatraju glavnim osumljičenim, došlo je posle sve jačih zahteva ruske opozicije.

Hodorkovski živi u Švajsarskoj, od kada je 2013. godine pušten iz zatvora, u kome je proveo 10 godina zbog optužbi da je radio protiv ruskog predsednika Vladimria Putina. On finansira rusku organizaciju civilnog društva pod nazivom "Otvorena Rusija."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: