Tal Abijad: Borba Kurda i ID za svaki kvart

Borci Islamske države ponovo su ušli u sirijski Tal Abjad i preuzeli jedan kvart tog pograničnog grada saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

21:39

Default images
Foto: Beta, AP

Podsećamo, kurdske snage su taj grad u ključnoj bici zauzele pre dve sedmice.

"Jedinica Islamske države ušla je u Tal Abjad i preuzela kontrolu nad kvartom u istočnom delu grada. Kurdski borci pokušali su da opkole džihadiste i spreče ih da napreduju", saopštio je Rami Abdel Rahman, direktor Opservatorije.

Abdel Rahman je dodao da se borbe u gradu na granici s Turskom nastavljaju, preneo je AFP.

Pre nekoliko dana, kurdski borci i njihovi saveznici zauzeli su ključnu bazu pod kontrolom Islamske države severno od sirijskog grada Rake, uporišta te džihadističke grupe.

Kurdski borci iz sastava Jedinica za zaštitu naroda (YPG) zauzeli su bazu Liva (Brigada) 93 u ponedeljak, navela je grupa za monitoring sa sedištem u Londonu.

Borci YPG i njihovi saveznici ušli su u delove susednog grada Ajn Ajsa, poslednjeg velikog naseljenog područja severno od Rake, de fakto prestonice ekstremista, dodaje se u saopštenju.

Kurdska milicija, koju podržavaju sirijske pobunjeničke snage, potpuno je od ID-a preuzla grad Tel Abijad, objavila je polovinom juna Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: