EU: Mađarski zid prebacuje problem na Srbiju

Mađarska se suočava s velikim prilivom migranata, ali jednostrana rešenja će samo prebaciti problem na susednu zemlju, izjavio je komesar EU za migracije.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

13:40

Default images
Foto: Beta/AP

Na taj način neće rešiti problem, dodao je Dimitris Avramopulos

On je rekao da, sa druge strane, svaka članica EU ima pravo da zaštiti sopstvenu granicu, prenela je agencija AP, podsetivši da je Mađarska najavila da će na granici sa Srbijom izgraditi zid visok četiri metra kako bi sprečila ilegalni ulazak migranata.

Komesar EU je naveo da pritisak koji Mađarska trpi od priliva ilegalnih imigranata može da se poredi sa onim što doživljavaju Grčka i Italija, u koje migranti stižu morskim putem, preko Sredozemlja.

Mađarski šef diplomatije Peter Sijarto je obavestio Avramopulosa da je od početka godine u Mađarsku ušlo više od 67.000 ilegalnih migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: