Parlament BiH: Bez izjašnjavanja o rezoluciji

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odbio je predlog poslanika Socijaldemokratske partije da se izjasni o britanskoj rezoluciji o Srebrenici.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

12:50

Default images

Tu rezoluciju bi trebalo da razmatra Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Poslanik SDP Denis Bećirović je na taj način zatražio od poslanika da iskažu razumevanje prema Velikoj Britaniji, koja priprema rezoluciju za osudu genocida u Srebrenici.

Za predlog su glasala 22 poslanika, 11 ih je bilo protiv, dok su četiri bila suzdržana i bez dovoljne entitetske većine iz Republike Srpske predlog je upućen Kolegijumu Doma na usaglašavanje.

Bećirović je kritikovao predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića koji su tražili od SB da se o toj rezoluciji ne raspravlja, prenosi agencija Fena.

Bećirović je predložio da Predstavnički dom oceni da priznanje o genocidu predstavlja temelj pomirenja u BiH, ali i u regionu, kao i da oni koji budu za današnje zaključke, to i potpišu i pošalju u UN i svima koje čine napore da se rezolucija usvoji.

Poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikola Špirić je mišljenja da ne treba ovakvim predlozima narušavati dobrosusedske odnose, ocenjujući da rasprave ove vrste neće doprineti napretku stanovništva i da "uzavrelu situaciju treba smirivati, a ne podgrevati".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: