MUP: Nema tragova nasilne smrti policajca

MUP Srbije je saopštio da na telu policijskog službenika S. Š, koji je preminuo u Okružnom zatvoru, nisu uočeni tragovi koji bi ukazivali na nasilnu smrt.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

16:29

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Uzrok smrti biće poznat posle obdukcije.

Policija je po nalogu nadležnog tužioca, obavila uviđaj i telo preminulog prebačeno je u Centar za patologiju i sudsku medicinu VMA radi obdukcije sa toksikološkim analizama, navodi se u saopštenju.

MUP je u saopštenju poručio Sindikatu srpske policije da policijski službenik M. T. nije pretučen u zatvoru, kako je taj sindikat saopštio, niti je nad njim izvršeno bilo kakvo krivično ili prekršajno delo, prenosi "Danas".

Zamenik predsednika Sindikata srpske policije uputio je u ponedeljak pismo ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću u kojem se traži otkrivanje istine o događajima u pritvorskoj jedinici Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

"Policijski službenik S. Š. u pritvorskoj jedinici iznenada je preminuo 29.06.2015. godine. Pretpostavke su da se radi o prirodnoj smrti, obdukcioni nalaz će to potvrditi ili demantovati, a mi se iskreno nadamo da će to tako zaista i biti. Ukoliko se uopšte bilo koja smrt u pritvoru može nazvati "prirodnom"", navedeno je u pismu ministru.

Sindikat srpske policije naveo je da i da prema nepotvrđenim informacijama saznaju da je policijski službenik M.T. u ćeliji zadobio teške telesne povrede koje su mu naneli drugi pritvorenici.

S.Š. i M.T. pritvoreni su nedavno u akciji na suzbijanju korupcije i kriminala u redovima policije, kada je u SGP Bački Breg lišeno slobode 29 policijskih službenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: