BG: Nagrađeni najbolji učenici

Grad Beograd i Ministarstvo prosvete lap top računarima i knjigama nagradili su učenike generacije osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

17:41

Default images
Foto: Tanjug

Nagrađeno je 189 učenika iz osnovnih i 87 iz srednjih škola, a nagrade su im na prijemu u Starom dvoru uručili ministar prosvete Srđan Verbić, gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Snežana đurić i generalni direktor "Politike AD" Zefirino Grasi.

Kako je rečeno, Grad Beograd je najbolje osnovce nagradio knjigom grupe autora "Istorija čovečanstva, u 10 tomova", a najbolje srednjoškolce lap-top računarima.

Takođe, nagrade je obezbedilo i Ministarstvo prosvete, koje je u saradnji sa "Politikom AD", najbolje đake nagradilo zbirkom znamenitih ličnosti Srbije, od 25 kovanica sa likovima državnika, naučnika, svetitelja i umetnika.

Ministar prosvete Srđan Verbić zahvalio je svima koji su došli da podrže tu tradicionalnu manifestaciju koja, kako je ocenio, predstavlja jednu porodičnu svetkovinu.

Verbić je rekao da danas slave oni koji su dobili nagradu, ali i oni koji nisu dobili nagradu a koji su pođednako dobri i "sada se oštre da vam vrate to prvom sledećom prilikom". "Učenje i karijera i sam život su takvi da stalno moramo da se dokazujemo ispočetka, moramo da radimo dalje, ali ne toliko zbog drugih koliko zbog sebe", rekao je Verbić.

Prema rečima gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Snežane Đurić, Grad Beograd tradicionalno već više od 10 godina organizuje proslave na kojima dodeljuje nagrade učenicima generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola.

"Nadamo se da će nagrade koje učenici danas dobiju biti podstrek za njihov dalji i uspešniji rad i da će to takođe biti podstrek mlađim generacijama da pođu stopama svojih starijih drugova", rekla je Đurić, koja je đacima generacije čestitala i poželela da upišu škole i fakultete koje žele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: