Formiranje odborničke grupe "Samostalni DSS"

Grupa odbornika Demokratske stranke Srbije u Skupštini grada Beograda sutra će, prema najavama, formirati novu odborničku grupu "Samostalni DSS".

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.06.2015.

17:30

Default images

Oni će se na taj potez odlučiti nakon što je iz stranke isključen funkcioner Andreja Mladenović.

DSS trenutno u gradskom parlamentu ima devet predstavnika, a kako tvrdi odbornik Dejan Čulić u odborničkoj grupi "Samostalni DSS" biće sigurno njih sedam.

Među odbornicima koji će biti deo odborničke grupe "Samostalni DSS" će, osim Čulića, biti i Nebojša Bakarec.

Inače, o formiranju nove odborničke grupe "Samostalni DSS" sutra će biti reči na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Predsedništvo DSS odlučilo je juče da doskorašnjeg predsednika Izvršnog odbora Mladenovića isključi iz stranke.

Kako je saopšteno iz DSS-a, Predsedništvo je jednoglasno odlučilo da se Mladenović izbriše iz evidencije članstva jer je, kako su naveli, grubim kršenjem Statuta i nepoštovanjem odluka organa stranke narušio ugled te partije.

Predsedništvo DSS je ranije smenilo Mladenovića sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke, zbog neslaganja u vezi sa učestvovanjem te stranke u vlasti u Beogradu.

Mladenović je juče rekao Tanjugu da ne prihvata odluku o njegovom isključenju iz stranke, jer smatra da je protivstatutarna, a ocenio je i da je na delu "politička čistka" neistomišljenika u DSS.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo DSS-a je odluku o njegovom isključenju donelo na predlog nelegalno izabranog Izvršnog odbora navodeći da se ta stranka nalazi u "neverovatnoj situaciji u kojoj se krši Statut".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da "nema problem" s tim da njegov zamenik Andreja Mladenović, ostane na toj funkciji, ukoliko se Srpska napredna stranka sa tim složi.

"Ukoliko se SNS sa tim složi, kao vladajuća stranka, ja nemam problem da Mladenović ostane moj zamenik i da zajedno nastavimo da gradimo bolji Beograd", rekao je Mali Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: