Stefanović: Došli u Brisel da ne potpišu ništa

Srpska strana u Briselu bila je spremna za dogovor i učinila je sve da do njega dođe, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

08:50

Default images
Foto: Tanjug

Ali, kako je ocenio, "druga strana je došla u Brisel da ništa ne potpiše".

"Postizanje dogovora u Briselu ne zavisi samo od naše strane. Naša strana predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem je učinila sve da do dogovora dođe, naravno dogovora koji nije na štetu interesa Srbije i građana na KiM", rekao je Stefanović gostujući na RTS-u.

Polazna osnova sprske delegacije, dodao je, bio je Briselski sporazum i namera je bila za Zajednica srpskih opština dobije ovlašćenja predviđena tim sporazumom.

Srpski delegacija, kako je rekao, bila je pod orgomnim pritiskom i uložila napor da dođe do napretka.

"Naša strana je bila spremna da potpiše neki od finalnih dogovora, ali druga strana nije bila spremna to da uradi. Stekao sam utisak da su došli da ne potpišu, da to bude poz predstava ali da suštinski ne urade ništa", rekao je Stefanović.

On je naglasio da Vlada i premijer neće potpisati nikakav sporazum koji bi bio na štetu građana.

"Ako bilo ko očekuje da će Vlada i Vucić potpisati nešto što je nauštrb interesa zemlje i na štetu građana, da bismo dobili otvoranje poglavlja, mi na to nismo spremni i to je premijer više puta rekao", naveo je Stefanović.

Poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine završena je noćas bez dogovora posle 17 sati razgovora, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost međutim, izjavila je da je finalizovan tekst dva sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: