PS: SDS da prestane da pritiska pravosuđe

Pokret socijalista pozvao je Socijaldemokratsku stranku da se uzdrži od pritiska na pravosuđe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2015.

23:37

Default images

Osim toga, oni su tražili od te stranke da prestane da komentariše tok sudskog postupka između lidera PS Aleksandra Vulina i portparola SDS Konstantina Samofalova.

Pokret socijalista je saopštio da se Vulin, koji je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nije danas pojavio na sudu na prvom suočavanju nakon što je podneo tužbu protiv Samofalova, jer je morao da bude u Preševu gde je obišao radove na uređenju prihvatnog centra za azilante.

Vulin je podneo tužbu jer je Samofalov izneo stav SDS-a da je Vulinov odlazak u Aušvic uvreda za žrtve ovog logora.

"Ako u SDS-u nemaju osećaj da određeni problemi građana ne mogu da čekaju i da moraju odmah biti rešeni, kao i da su problemi građana bitniji od njihovog pukog politikanstva, to je već njihov problem", navodi Pokret socijalista.

Ta stranka ocenjuje da je SDS upravo to što ne mogu i ne žele da odvoje lične interese i politikanstvo od interesa građana koštalo odlaska s vlasti, pa se zato danas, kako navode, "nalaze tamo gde zaslužuju da budu".

SDS je ranije danas saopštila da je Vulin pokazao da ne poštuje instituciju suda, jer se nije pojavio na prvom suočavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: