Mala Rada putuje na operaciju

Dvogodišnja Rada Maslarević, koja ima tešku, urođenu srčanu anomaliju, putuje u ponedeljak na zakazanu operaciju u Atinu.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2015.

16:45

Default images

Njeno zdravstveno stanje je ozbiljno i Rada mora što pre da započne lečenje. Dečji život, još jednom ujedinio je Srbiju.

Za malu Radu je vreme ključni faktor. Ona u ponedeljak putuje u Grčku na prvu intervenciju, a po savetima lekara, trebalo bi da ih bude četiri.

Rada Maslarević, dvogodišnja vesela devojcica, ima tešku urođenu srčanu manu koja preti da ugrozi rad pluća.
Gotovo bez ikakvih simptoma, Radi je u septembru prošle godine otkriven ovaj ozbiljan zdravstveni problem.

"Kada je došao pedijatar u obdanište da gleda decu, onda je na rutinskom pregledu meni rečeno da Rada ima šum na srcu. Onda se uradila kateterizacija srca i kateterizacija je pokazala srčanu urođenu anomaliju kod Rade", priča Sandra Maslarević, Radina majka.

Kardiohirurg u Atini ustanovio je da ova devojčica mora biti podvrgnuta prvoj operaciji što pre, a očekuju je još tri nakon toga.

"Doktor je već pogledao njene papire, nalaze i sve. Nije nju sreo, ali je pogledao dokumentaciju i rekao da će tu trebati četiri intervencije, jer dete ne bi izdrzalo tako jednu veliku i krupnu operaciju", kaže Radina majka.

Za Radin odlazak na operaciju, ujednilia se cela Srbija, ali i dijaspora i prikupljene su novčane donacije za prvu od četiri operacije u Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: