Pauza u skupštini Kosova, DPK protiv amandmana

Kosovska skupština prekinula je zasedanje, nakon što je veći deo poslanika Demokratske partije Kosova Hašima Tačija napustila sednicu.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2015.

16:35

Default images

Predsednik parlamenta Kadri Veseli je objavio pauzu i najavio nastavak u popodnevnim satima.

Kosovski parlament raspravlja o usvajanju ustavnih amandmana radi donošenja zakona o formiranju specijalnog suda za zločine koje je počinila Oslobodilačka vojska Kosova.

Kako je Tanjugu rečeno u parlamentarnim krugovima jedan broj poslanika DPK i dalje su pri čvrstom stavu da ne glasaju za ustavne amandmane.

U skupštinskom holu je vidno zabrinut Tači više puta razgovarao sa poslanicima stranke koju vodi kako bi ih ubedio da ipak glasaju za ustavne amandmane.

Od jutros su pred zgradom parlamenta protestovali veterani udruženja OVK, ali su se oni nakon što je sednica prekinuta mirno razišli.

Zgradu parlamenta je za vreme protesta obezbeđivao veliki broj pripadnika policije.

Premijer Kosova zatražio je od kosovskih poslanika da podrže predlog amandmana na Ustav koji će omogućiti osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: