"SNS iskopirao politiku DS,bogu hvala što je tako"

Potpredsednica DS Gordana Čomić ocenila je da je SNS iskopirala politiku koju DS vodi još od 1990. godine i kazala da je to dobra okolnost.

Izvor: B92

Nedelja, 21.06.2015.

10:31

Default images
Foto: Beta

"Ideja DS-a je ista od 1990. Jeste SNS iskopirao - i bogu hvala što je tako - našu evropsku agendu, pokazujući time da su prethodne dve decenije svog rada potrošili na nešto sasvim suprotno. I neka su ukapirali da je EU nešto dobro. Ali, nažalost, nisu ukapirali šta to suštinski znači, da modernizovati Srbiju ne možete samo rečima", kazala je Gordana Čomić.

Dodala je da će DS nastaviti da se zalaže za politiku koju je započeo pre četvrt veka, s tim da sada želi da pomeri fokus na smanjivanje nejednakosti, jer je to “duboko socijaldemokratsko pitanje”.

Ona je za Dnevnik ocenila da je sadašnja vlast sklona “lomu institucija”, jer prevladava stav da se vlada “milošću vladara a ne zakonima”.

“Svedoci smo zanetosti vlasti da zbog ogromne podrške među biračima - koja je legitimna, i ja poštujem svaki taj glas - ima ničim omeđenu moć te stoga može i zakone da tumači kako joj se ćefne. Ali sila nad pravom nikada nije bila uspešna”, kazala je Gordana Čomić.

Na pitanje da li činjenica da potpredsednik DS-a Borislav Stefanović zajedno sa sociologom Jovom Bakićem piše predlog programa DS-a ujedno znači i da će se ta stranke pocepati, Čomićeva je kazala da ne veruje i da nema razloga za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: