BG: Pucnjava kod škole na Dušanovcu

U četvrtak po podne se dogodila pucnjava kod jedne škole u beogradskom naselju Dušanovac, saznaje B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2015.

16:30

Default images

Za B92 je potvrđeno da je K.N. (1973) ranjen vatrenim oružjem, dok je L.V. (1972) zadobio povredu od udarca pištoljem.

Prema rečima portparolke Hitne pomoći Nade Macure, dve lekarske ekipe su upućene na mesto obračuna, povređene osobe su prevezene u Urgentni centar, jedna je na reanimaciji. U pucnjavi je jedna osoba povređena iz vatrenog oružja, dok je druga kundakom pištolja udarena u glavu, saopštava MUP.

Do pucnjave je došlo kod Osnovne škole “Dositej Obradović“ u Ulici Maksima Gorkog.

Tri, za sada nepoznate osobe, oštećene su najpre tukle, da bi potom jedan od osumnjičenih pucao u četrdesetdvogodišnjeg muškarca, koji je prevezen u Urgentni centar.

Policija intenzivno traga za osumnjičenima, koji su se nakon pucnjave udaljili s mesta obračuna.

Nadzorne kamere snimile su automobil kojim su napadači pobegli, on je tamne boje i prema prvim informacijama, reč je o vozilu marke "audi" ili "pasat".

Direktorka škole Dragana Vukosavljević je rekla da je u tom trenutku bila sa dve saradnice u kancelariji, koje su, pošto su se čuli jauci, izašle da vide šta se dogodilo i da su u prvom trenutku pomislili da su deca bacala petarde, jer je kraj školske godine.

"Jedna od njih se odmah vratila i rekla da su dva muškaraca povređena, krvava tu ispod drveta u blizini škole. Pozvala sam Hitnu pomoć i policiju, a posle sam izašla da vidim šta se desilo", rekla je direktorka škole.

Vukosavljevićeva je navela da je izjavu dala i nadležnima.

Kako B92 nezvanično saznaje, povređeni muškarci su od ranije poznati policiji.

Kako javlja RTS, došlo je do sukoba dve grupe ljudi, jedna osoba je dobila prostrelnu ranu u predelu stomaka, kao i tupe povrede glave i tela. Druga osoba je zadobila tupe udarce po glavi, posekotine i udarce po telu.

Svedoci su naveli da su čuli četiri hica, a nezvanično, policija traga za crnim automobilom kojim su navodno vinovnici događaja napustili mesto događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: