Eksplozija kod toplane, struja stigla na NBG

U eksploziji koja se nešto posle 20 časova dogodila u trafo-stanici "Toplana" na Novom Beogradu, nije bilo povređenih.

Izvor: B92

Nedelja, 14.06.2015.

20:57

Default images
Marko Selakoviæ (@ljutomir)

Požar je ugašen, a nešto posle 23.00 svi delovi Novog Beograda su dobili struju.

Do incidenta je došlo oko 20.20 u ulici Savski nasip 11, a policija trenutno vrši uviđaj.

Elektrodistribucija Beograd d.o.o. saopštila je da su zbog kvara na visokonaponskoj trafo-stanici "Toplana" na Novom Beogradu, potrošači u tom delu grada ostali bez električne energije.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na internet stranici EDB Beograd d.o.o., zbog kvara na trafo-stanici na Novom Beogradu, koja je u vlasništvu JKP Beogradske elektrane, došlo je do ispada u trafo-stanici 'Sava Centar', zbog čega su bez struje ostali svi kupci koji se napajaju iz tih trafo-stanica.

Dodaje se da su ekipe EDB Beograd na terenu a da se normalizacija napajanja električnom energijom očekuje tokom noći.

Javno komunalno preduzeće (JKP) "Beogradske elektrane" saopštilo je večeras da je u elektro razvodnom postrojenju 110 kV toplane "Novi Beograd", u 20.18 došlo do kvara na mernom naponskom transformatoru, zbog čega je deo potrošača na Novom Beogradu, u okolini Centra "Sava" i poslovnog centra "Ušće" ostao bez napajanja električnom energijom.Kako se navodi, brzom intervencijom Službe protiv-požarne zaštite "Beogradskih elektrana" odmah su sanirane primarne posledice kvara.

"Povređenih nije bilo, a nema ni nikakve opasnosti po okolinu. Nadležne službe JKP "Beogradske elektrane" i Sektora za vanredne situacije MUP-a , u najkraćem mogućem roku izašle su na teren i preduzele sve neophodne mere kako bi se obezbedilo mesto kvara. U toku je priprema za otklanjanje posledica kvara, odnosno obezbeđivanje neophodne elektro opreme potrebne za sanaciju", piše u saopštenju.

Dodaje se da je u koordinaciji sa stručnim službama EDB-a, postignut dogovor da se u najkraćem mogućem roku pristupi sanaciji kako bi svi potrošači koji se primarno napajaju iz postrojenja toplane "Novi Beograd", dobili pouzdano snabdevanje električnom energijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: