SNS: Laž da je Čokić smenjen na silu

Beogradski odbor SNS saopštio je da su predsednika gradske opštine Mladenovac Dejana Čokića smenili slobodni”odbornici jer je korumpiran i nesposoban.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2015.

22:09

Default images

Odbor je naveo da Demokratska stranka treba da prihvati činjenicu da ni tu nema većinu.

"Izjava funkcionera DS Balše Božovića, u kojoj tvrdi da je Čokić smenjen na silu, bezočna je laž i obmanjivanje građana", navodi SNS u saopštenju i dodaje da je vreme da se u Mladenovcu, zajedno sa Skupštinom grada Beograda, pokrenu projekti koji godinama stoje zbog nesposobnosti i korumpiranosti DS.

okićeva smena ne znači samo odlazak korumpiranog i nesposobnog predsednika, navodi SNS, već ispunjavanje odluke Agencije za borbu protiv korupcije koja je pre više od godinu dana izrekla Čokoću meru zabrane obavljanja funkcije jer je zloupotrebio službeni položaj.

"DS nije smenila svog člana Čokića na zahtev Agencije i tako je pokazala da ne poštuje nezavisne institucije našeg društva, ili da ih poštuje samo kada donose odluke koje njima odgovaraju", navodi se u saopštenju.

SNS navodi da se zbog takvog ponašanja odbornika DS i Čokića, Agencija za borbu protiv korupcije dva puta obraćala Skupštini grada Beograda sa zahtevom da preduzme mere da se sprovede odluka Agencije.

"Zato je današnja smena Čokića, ne samo ispunjavanje želje većine građana Mladenovca, već poštovanje zakona", navodi SNS, koja je čestitala odbornicima što su odlučili da smene "najgoreg predsednika u istoriji opštine".

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović pozvao je ranije danas ministra policije i predsednika gradskog odbora naprednjaka Nebojšu Stefanovića da reaguje povodom "nasilnog otimanja vlasti” u Mladenovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: