Eksplozija na B. brdu, čovek teško povređen

Jedna osoba je teško povređena, a jedna lakše u snažnoj eksploziji koja je odjeknula oko 15:30h na Banovom brdu u Kirovljevoj ulici.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2015.

15:48

Default images
Foto: Twitter / dizajn.zona @vlasterx

Prema informacijama do kojih je došao B92, eksplodiralo je terensko vozilo, čiji je vozač nakon detonacije u teškom stanju prebačen na VMA na odeljenje reanimacije.

Do izuzetno snažne eksplozije je došlo kod picerije "Belisima", u čijoj su blizini i autobuska stanica i nekoliko radnji. Prema poslednjim informacijama, lakše povrede je zadobio jedan slučajni prolaznik.

Do eksplozije je došlo nakon što je čovek koji je sedeo u obližnjem lokalu ušao u svoj automobil, napravio polukružno skretanje i krenuo u pravcu ka gradu.

Međutim, on je ubrzo ispao ili iskočio iz vozila u pokretu, kada se i čula detonacija, a zapaljeni automobil je zatim udario u dva parkirana vozila.

Iako su se pojavile nezvanične informacije da je jedna osoba podlegla povredama, B92 nije dobio potvrdu te informacije i iz VMA je saopšteno da je muškarac star 46 godina primljen u tu ustanovu u teškom stanju.

Pretpostavlja se da je ispod vozila podmetnut eksploziv, ali u policiji još ne mogu da potvrde uzrok eksplozije i kao jedna od mogućnosti se navodi eksplozija plinske boce.
Foto: Twitter / dizajn.zona @vlasterx
Kako javlja reporter B92, ceo kraj je ograđen policijskom trakom, a policajci iza nje ne puštaju ni stanare okolnih zgrada.

Saobraćaj trenutno ne funkcioniše, vatrogasci su ugasili požar, a policija vrši uviđaj.
Foto: Twitter / dizajn.zona @vlasterx
Kako su nam rekli neki od građana, koji su se u velikom broju okupili u Kirovljevoj ulici, eksplozija je bila izuzetno snažna i to je glavni utisak očevidaca.

Saobraćaj neće funkcionisati u ovom delu Banovog brda dok policija ne završi uviđaj.

U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasnih vozila i 19 vatrogasaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: