"Policajci po zakonu prema državljaninu SAD"

Utvrđeno je da su policijski službenici postupali u skladu sa zakonom prema državljaninu SAD, kaže ministar Stefanović povodom intervencije u blizini Subotice.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2015.

13:54

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović reagovao je povedom intervencije saobraćajne policije u blizini Subotice i video-klipa objavljenog na Jutjubu na kojem je prikazana rasprava između policajaca i državljanina SAD koji je zaustavljen jer je vozio brzinom od 150 kilometara, što je znatno brže od dozvoljene brzine.

"Tokom postupka koji se vidi na video-snimku jasno je da policijski službenici pokušavaju da se sporazumeju sa učiniocem prekršaja i da mu objasne da kaznu može da plati odmah u visini od polovine ukupnog iznosa, u skladu sa zakonom, ili to može učiniti u najbližoj banci ili pošti uz plaćanje dodatne provizije ovih institucija", objasnio je Stefanović, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Stefanović smatra da su policijski službenici saobraćajne policije svoju dužnost vršili profesionalno i da u njihovom postupanju nema znakova korupcije.

On je dodao da će MUP proveriti svaki navod i tvrdnju o korupciji u policiji.

Ministar je apelovao na građane da prijave svaki oblik kršenja zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: