DRI: Krivična prijava protiv Šapića

Državna revizorska institucija podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2015.

17:12

Default images
Foto: Tanjug

Kako je saopšteno, krivična prijava je podneta zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama.

"Krivična prijava protiv Šapića je podneta u maju, tokom revizije konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja Gradske opštine Novi Beograd za 2014. godinu", navodi de u saopštenju.

Državna revizorska institucija je, tokom sprovođenja revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Javnog komunalnog preduzeća "Vodokanal" u Somboru za 2014. godinu, podnela juče Višem javnom tužilaštvu u Somboru krivičnu prijavu protiv D.B., blagajnice u tom javnom preduzeću, zbog sumnje da je "računarskom prevarom" proneverila 6,5 miliona dinara.

Tom krivičnom prijavom obuhvaćeni su i S.Š., direktor "Vodokanala", N.S., pomoćnik direktora za ekonomske i finansijske poslove, A.J., bivši pomoćnik direktora za ekonomske i finansijske poslove, i D.Đ., administrator informacionog sistema, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i naneli štetu preduzeću u iznosu od 6,5 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: