"Bili u pravu - policija da prati sve škole"

Nakon oružanog napada i krađe dnevnika u OŠ “Vasa Pelagić“ u Kotežu, Grad Beograd je najavio slanje prosvetne inspekcije u tu školu.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2015.

08:33

Default images

“Grad Beograd već danas upućuje prosvetnu inspekciju kako bismo utvrdili sve detalje incidenta i proverili da li je bilo propusta u radu škole“, navela je članica gradskog veća Tanja Popović.

Prema njenim rečima, prosvetna inspekcija će u vanrednom nadzoru obaviti kontrolu postupanja ustanove u pogledu sprovođenja zakona, ostvarivanja zaštite prava učenika, roditelja i zaposlenih i obaviti kontrolu evidencije.

“Tek tada ćemo znati sve detalje incidenta i moći da utvrdimo da li je škola učinila sve što je u njenoj nadležnosti radi obezbeđivanja i zaštite učenika i zaposlenih škole od nasilja. Ovaj incident samo potvrđuje da je grad Beograd bio potpuno u pravu kada je zajedno sa MUP-om Srbije nedavno pokrenuo akciju umrežavanja kamera u svim osnovnim i srednjim školama kako bi se iz jednog centra u svakoj opštini pratilo šta se dešava u svakoj školi. U tim centrima će sedeti pripadnici policije zajedno sa nadležnima iz grada i u svakom trenutku policija će znati šta se dešava u školi u moći će odmah da reaguje“, rekla je Popovićeva.

Podsetimo, maskirane osobe sa pištoljima i nožem su upale u utorak popodne u OŠ “Vasa Pelagić“ i pod pretnjom oružjem od profesorke oteli dnevnik. Nešto kasnije su uhapšeni, a utvrđeno je da su razlog za napad loše ocene jednog od napadača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: