Važno i u Beloj kući i na neformalnoj večeri

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Vašingtonu sa Obaminom savetnicom za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs.

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2015.

14:34

Default images
Foto: B92

Kako javlja reporter B92 iz Vašingtona, to bi na neki način trebalo da zameni susret s potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Ipak, kako saznajemo, moguće je da će to kraja Vučićevog boravka u Vašingtonu do tog sastanka doći.

Vučić će, nakon razgovora u Beloj kući sa Suzan Rajs, preći u zgradu Senata, gde će razgovarati sa uticajnim senatorom Džonom Mekejnom, nekadašnjim republikanskim predsedničkim kandidatom. Mekejn je veoma važan sagovornik, jer je predsednik Odbora za oružane poslove Senata i veoma je uticajan u pitanjima spoljne politike SAD.

Takođe, srpski premijer će tokom popodneva imati sastanke i s predstavnicima srpskog kokusa, sa kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom. Srpski kokus je grupa kongresmena koji u Vašingtonu zastupaju interese države Srbije. Oni su u prošlosti uspeli da spreče više rezolucija koje su pokušali da "proguraju" kongresmeni koji podržavaju Kosovo.

Za kraj radnog dana ostavljena je večera u Atlantskom savetu.

Taj sastanak pokazuje da su u Vašingtonu važni i formalni i neformalni susreti, jer ovakve grupe na neki način i kreiraju politiku Vašingtona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: