"Dokažite da sam najveći narko-bos na svetu"

Podgoričanin Vaso Ulić, kojeg je Njuz korp iz Australije opisao kao šefa jednog od vodećih narko-kartela na planeti, kaže da ovi navodi nisu tačni.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

12:40

Default images
Foto: cin-cg.me

Ulić je za CIN CG rekao da živi slobodno i da bi voleo da vidi navodnu optužnicu koja je protiv njega podignuta u Australiji.

On je u razgovoru sa novinarkom "Centra za istraživačko novinarstvo" potvrdio da je dobio kredit od vladinog Investiciono-razvojnog fonda, koji uredno vraća.

Komentarišući pisanje medija da je šef jednog od najvećih narko-kartela na svetu, Ulić kaže da to nije tačno.

"Prvo, živim slobodno, ovde i svugde. Drugo, da su navodi tačni, ne bih razgovarao sa vama. Neka piše ko šta hoće, ja bih voleo da vidim tu optužnicu protiv mene. Volio bih da vidim da postoji optužnica u bilo kojoj zemlji sveta protiv mene. Voleo bih da vidim da u australijskoj policiji postoje dokazi o tim tonama droge, oružju ili ubistvima, a ja sam još živ i nisam u zatvoru. U Australiji postoji zakon i ja sam već angažovao advokate. Neću demantovati pisanja medija, ali hoću da vidim ima li pravo neki novinar da dođe i piše nešto bez ikakvog dokaza. Evo tu je policija Crne Gore, Europol, BIA…", rekao je Ulić.

Na pitanje da li je tačno da po šest tona droge godišnje u Australiju ne može da uđe bez njegovog znanja, Ulić odgovara da bi voleo da zna gde je pao taj kokain i ko su ljudi optuženi za to.

"Pišu da sam umešan u devet ubistava i šverc šest tona droge što je otišlo u Australiju, a niko nije optužen i nikome se ništa nije desilo. Ne može biti da sam samo ja organizator, a da se niko drugi ne pominje. Došao je novinar do informacija, a kako je došao, na čiju inicijativu i ko ga je doveo, ne znam. Živim vrlo časno i pošteno u Crnoj Gori. Ja sam otišao 1972. godine sa porodicom u Italiju, a 1974. u Australiju. Ne 1979. godine (kako se pominje u tekstu). U Crnu Goru sam došao 2003, a ne 2005. godine. Što se tiče navoda da imam armiju vojske i da me čuvaju,. dođite slobodno kod mene kući, gde živim. Imam vinograde i pet-šest hiljada čokota loze u Kakarickoj gori. Jednu kuću smo gradili otac i ja. Svi tu živimo. Imamo dva automobila i to je sve što imam u Crnoj Gori. Krivo mi je što porodica čita ono što pišu mediji tamo", rekao je Ulić.

On je potvrdio da je njegova firma dobila kredit od Investiciono-razvojnog fonda.

"Još ga otplaćujem. Sigurno ima tri ili četiri godine od tada. Znam da još godinu ili dve moram da plaćam kredit", naveo je Vaso Ulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: