"Miša Banana poznaje mnoge, pa i Dačića"

Advokat optuženog Rodoljuba Radulovića, poznatog kao Miša Banana, rekao je da je njegov branjenik iskorišćen za dobijanje političkih poena.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.06.2015.

14:42

Default images
Rodoljub Raduloviæ

Završnu reč u procesu protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu je izneo branilac optuženog Radulovića advokat Velisav Milutinović.

Advokat je tvrdio da je njegov branjenik iskorišćen u ovom procesu za dobijanje političkih poena, s obzirom na prijateljske odnose sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem, napominjući da on nije u bekstvu već da je prognan iz zemlje postupanjem političara, policije i tužilaštva.

"Kao što postoji tačka spajanja Dačića i Radulovića, tako postoji i sa Šarićem, Dudićem i Vujanovićem"... Ne treba da čudi to što Radulović poznaje Dačića, jer on poznaje mnoge ljude iz najrazličitijih sfera", ukazao je branilac Radulovića.

Prema rečima Milutinovića, njegov branjenik je čovek koji je radio u mnogim zemljama, na više kontinenata, govori više stranih jezika, ima kontakte u političkim krugovima ne samo Srbije, već i drugih zemalja.

"To je sve poznato, ali nije bilo dovoljno da se Radulović ne uveže u sve ovo", rekao je njegov branilac.

Advokat je detaljno govorio i o Radulovićevom o poznanstvu sa Šarićem i Dudićem, kao i o njegovoj želji da se za njim ukine poternica i da se u zemlju vrati kao slobodan čovek.

Izlaganje završnih reči advokata odbrane nastavlja se sutra, a pošto branioci završe, za govornicu će izaći Šarić i ostali optuženi.

Nakon što svi kažu šta imaju u završnici, sud će odrediti datum izricanja prvostepene presude.

Nakon izlaganja završnih reči tužilaštva pre 15-ak dana, koje je predložilo maksimalne kazne za optužene od 30 do 40 godina zatvora bez olakšavajućih okolnosti, suđenju više nije prisustvovao glavni Šarićev advokat Radoslav Baćović.

Završnu reč u Šarićevoj odbrani izložiće advokat Dejan Lazarević.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u svojoj završnoj reči predložilo Specijalnom sudu da Šarića i ostale osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 30 do 40 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe i krijumčarenja ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Tužilaštvo smatra da za optužene nema olakšavajućih okolnosti, dok je otežavajućih na pretek jer su sve "radili sa direktnim umišljajem a pobude su bile isljkučivo sticanje enormne finansijske koristi.

Tužilac je za svedoke saradnike tražio znatno manje kazne.

Tako je predložio da Nebojša Joksović dobije ne više od šest meseci zatvora, Radan Adamović ne duže od deset, dok je za Draška Vukovića tražio ne više od osam meseci.

Ovaj proces koji se vodi po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, od kojih je još njih 14 u bekstvu, počeo je u oktobru 2009. godine hapšenjem prvih osumnjičenih i zaplenom oko dve tone kokaina u Urugvaju, a kasnije je više puta proširen.

Na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, drugih devet je zaključilo sporazum o priznanju krivice, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su osim Šarića, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić.

U aprilu 2013. godine u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Ðoković i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana Interpolova poternica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: