"Važno da Nemačka razume Srbiju"

Predstojeća poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu će biti prilika za razgovore o nastavku EU integracijama i reformama u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

09:01

Default images

To je za RTS rekla šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU, uz navode da će poseta nemačke kancelarke imati dva nivoa, bilateralni i regionalni.

Na pitanje o mogućnosti da Merkel poseti Beograd početkom jula, a potom i Tiranu i Sarajevu i čitav region, Miščević je istakla da za Evropu najveći finansijski, privredni i politički značaj u ovom trenutku ima Nemačka i da je važno da Nemačka razume sve što se dešava u Srbiji i oko Srbije.

“U avgustu prošle godine počeo je Berlinski proces i na inicijativu Merkel premijeri država regiona okupili su se u Berlinu i razgovarali o infrastrukturnim projektima povezivanja regiona, čime je Nemačka želela da pokaže da proširenje EU nije zaboravljena priča“, podsetila je Miščević.

Ona je ocenila da je, sa druge strane, to prilika za pomoć u onome što jeste suština povezivanja, a to je izgradnja infrastrukturnih mreža, da taj proces napreduje i da je to bila i okosnica i jedan od najvažnijih elemenata u razgovorima premijera Srbije Aleksandra Vučića i albanskog premijera Edija Rame pre nekoliko dana u Tirani.

"Proces evropske integracije i regionalna saradnja je više od uslova, to je naša potreba, oslonjeni smo jedni na druge", dodala je Miščević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: