Lav ženu iz SAD izvukao kroz prozor i ubio

Tokom vožnje kroz „Park lavova“ u Južnoj Africi jednu Amerikanku lav je izvukao iz kroz prozor automobila i naneo joj teške povrede, nakon čega je preminula.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 01.06.2015.

17:44

Default images
Foto: Tanjug, AP

Ona se s drugaricom vozila kroz „Park lavova“, turističku destinaciju odmah izvan Johanesburga, koji reklamira „garantovane superbliske poglede na životinje“, piše britanski „Telegraf“.

Lavica se približila suvozačkoj strani vozila u trenutku dok ju je žena kroz prozor fotografisala, a zatim skočila na nju, rekao je pomoćnik direktora parka, Skot Simpson.

"Prozore vozila su sasvim otvorili što je potpuno suprotno uputstvu. Lavica je ugrizla ženu kroz prozor. Vozač je zatim pokušao da udari lavicu i ona ga je ogrebla", rekao je Simpson.

Osoblje parka žurno je oteralo lavicu od automobila i brzo je stigla hitna pomoć, ali je žena već umrla, rekao je Simpson, dodajući da je o nesreći obaveštena Ambasada SAD.

Kako navode lokalni medij, vozač je odveden u obližnju bolnicu.

Napad lava je samo jedan u nizu nasilnih napada u ovom parku ove godine, piše „Telegraf“.
Foto: Tanjug, AP
Australijskog turistu takođe je ujeo lav, dok je 13-godišnjeg dečaka napao gepard.

Gostima u parku se savetuje da voze sa podignutim prozorima automobila, a ostale atrakcije uključuju šetnju sa gepardima i poziranje profesionalnim fotografima za sliku sa životinjama.

Safari park popularno je odredište turista koji mogu sopstvenim vozilima da prođu velikim površinama prirode kojima slobodno tumaraju lavovi.

U zatvorenima delovima parka posetioci mogu i da pomaze mladunčad lavova, a uz pratnju imaju i mogucnost da pešice posete deo sa gepardima.

"Nigde ne možete prići bliže čoporu lavova ili drugih životinja i biti potpuno bezbedni", piše na sajtu parka.

Simpson je rekao će bezbednost parka biti preispitana, ali je izrazio uverenje da su postojeće mere "više nego dovoljne", ako ih se gosti pridržavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: