Libija: Granatiran park, troje dece mrtvo

Osam ljudi, uključujući i troje dece, poginulo je u Bengaziju u nasumičnom granatiranju parka, škole i drugih stambenih četvrti. rekli su libijski doktori.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2015.

20:44

Default images
Foto: Beta, AP

Prema navodima portparola zdravstvenog centra u Bengaziju, pogibije su posledica nasumičnog granatiranja jednog parka u kojem su se igrala deca, jedne škole i drugih stambenih četvrti.

Tom prilikom je ranjeno petoro ljudi.

Do granatiranja je došlo u petak predveče, i to je gotovo redovna pojava u Bengaziju. Pogibije u tim napadima takođe su poslovična stvar.

Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč tvrdi da su civili, među njima strani državljani, uhvaćeni u klopku u nekoliko četvrti Bengazija, pa je pozvala strane u sukobu da ih puste da izađu odatle. Libija je u rasulu još od pada i ubistva dugogodišnjeg diktatora Mohameda el Gadafija u građanskom ratu 2011. godine.

U međuvremenu, haos je postao još izrazitiji, i zemlja je sada podeljena između dve vlade i dva parlamenta.

Međunarodno priznata vlada i parlament nalaze se u Tobruku na krajnjem istoku Libije, dok je u glavnom gradu Tripoliju - nepriznata vlast.

Zbog svega toga, građani Libije često pokušavaju da spas pronađu prelaskom Sredozemnog mora. Međutim, od početka ove godine, veliki broj njih je u tome izgubio žuivot.

Više od 4.000 migranata spaseno je u teritorijalnim vodama Libije u 22 odvojene operacije tokom samo jednog dana, saopštila je italijanska obalska straža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: