Filipini: U napadu na džamiju ranjeni policajci

Petnaest ljudi je ranjeno, među kojima je i 10 policajaca, u napadu na džamiju u policijskom kampu na ostrvu Džolo na jugozapadu Filipnima.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2015.

10:48

Default images

Napad islamista na džamiju unutar kampa Kasim na ostrvu Džolo u ranim večernjim satima u petak, počeo je udarom granate da bi usledila eksploziji bombe manje od 10 minuta kasnije čija meta su biia policajci koji su požurili na mesto inicijalnog napada, navele su lokalne vlasti.

"Čini se da je prva eksplozija bila bačena koska da se izazove reagovanje mete (policije)", rekao je pokrajinski šef policije, viši nadzornik Avram Orbita novinarima, prenela je agencija AFP.

To je bio drugi bombaški napad u istom policijskom kampu od 2010, kada je u eksploziji na dan Božića ranjeno šestoro u katoličkoj crkvi u drugom delu kampa.

Ostrvo Džolo na jugozapadu između ostrva Bornea i Mindanaa poznato je uporište grupe Abu Sajaf koju čini nekoliko stotina islamskih ekstremista i koja je osnovana 1990. uz inicijaciju terorista Al Kaide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: