Dva veka Bitke na Čegru Niš slavi šest godina

Iako je proslava dva veka Boja na Čegru bila još pre 6 godina, sa bandera u niškim ulicama i bulevarima još uvek nisu skinute reklame koje najavljuju proslavu.

Izvor: Južne vesti

Subota, 30.05.2015.

19:00

Default images
Foto: Tanjug

Svi se pozivaju na nenadležnost, pišu “Južne vesti”.

Uoči 206. godišnjice ove bitke koja se odigrala 31. maja 1809. godine, zastarele reklame koje su postavljene za dvestogodišnji jubilej i dalje niko ne uklanja.

U reklamnoj agenciji “AdverCity” u čijem su vlasništvu reklame, kažu da je njihov ugovor sa Gradom istekao pre nekoliko godina i da je deo troškova za demontažu trebalo da snosi Grad.

“Pošto je demontaža tih panoa dosta skupa, Grad je trebalo da snosi deo troškova, a deo mi. Međutim, grad nije imao para i reklame su tako ostale. Nama je ugovor istekao neko vreme nakon jubileja, dakle pre nekoliko godina, tako da više nemamo ništa s tim“, izjavio je Igor Ilić iz ove Agencije.

U Direkciji za izgradnju, koja brine o gradskoj infrastrukturi, kažu da oni nisu nadležni za uklanjanje reklamnih panoa i uputili su nas na Upravu za planiranje i izgradnju.

Prvoslav Petrović iz pomenute Uprave kaže da nije ni na njima da uklone ove reklame.

“Mi smo nadležni samo za izdavanje dozvola za reklamiranje, ali ne i za uklanjanje. Ove reklamne panoe iz 2009. godine pretpostavljam da treba da ukloni komunalna policija ili komunalna inspekcije”, nevao je Petrović.

Međutim, kako “Južne vesti” saznaju od komunalnih inspektora, ni oni nisu nadležni i kažu da "reklame sa bandera treba da ukloni onaj ko na osnovu njihovog izdavanja uzima prihode od takse, a to je Direkcija za izgradnju grada".

Čijom krivicom već 6 godina ove reklame stoje na starim mestima, zašto nisu uklonjene i ko treba da ih ukloni, ostalo je nepoznato jer se, kao i pre dve godine kada su "Južne vesti" pisale o ovome, ponovo svi pozivaju na nenadležnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: