SDS: Pajtićeve teorije zavere o Tadiću

SDS ocenjuje da lider DS-a Bojan Pajtić nema kapacitet da se suprotstavi SNS-u pa napada lidera SDS Borisa Tadića "teorijom zavere" kako je Tadić napravio SNS.

Izvor: Beta

Subota, 30.05.2015.

20:38

Default images

Reagujući na izjavu Pajtićevu izjavu da je SNS "bio Tadićev lični projekat", SDS navodi da Boris Tadić nije stvorio SNS, več da Pajtić, napadajući jedinu istinsku opozicionu stranku umesto nesposobnu vladu, radi u korist SNS.

"To što su Bojan Pajtić i stranka koju vodi propustili priliku da budu alternativa ovoj vlasti, ne znači da bi trebalo da napada druge opozicione stranke koje nastavljaju da se bore u interesu građana i nude rešenja. Pajtić je još jednom pokazao da mu je sopstvena vlast iznad interesa građana i pokrajine i nikakve bajke i teorije zavere ne mogu prikriti tu činjenicu", ocenila je SDS.

Ta stranka je upitala Pajtića koji je i pedsednik Vojvođanske vlade da li zaista misli da građanima nije jasno da svoje stavove bazira "isključivo spram svojih trenutnih ličnih interesa i motivacija zadržavanja vlasti i funkcija".

"Ovakvim ponašanjem Pajtić građanima može da garantuje jedino da će učiniti i reći sve zarad vlasti. Upravo zbog toga što niko ne može da garantuje da se ni sutra neće odreći onoga što govori danas, Pajtić je izgubio i podršku sopstvene stranke i poverenje građana. Odričući se stalno sopstvenih reči i dela spram trenutnih okolnosti, ovakav Pajtić već sutra može zagovarati učešće u vlasti sa SNS, kao što je to činio i ranije podržavajući (Dragana) Đilasa", ističe SDS.

Iz SDS-a su ranije tokom dana istakli da aktuelna vlada pred građane izlazi sa projektima prethodne vlasti, koje predstavlja kao svoje, pri čemu optužuje bivšu vlast i Borisa Tadića za sve probleme.

Osim toga, Srpska napredna stranaka i Socijaldemokratska stranka formirale su juče novu opštinsku vlast u Kladovu, dok su socijalisti prešli u opoziciju.

Podsećamo, Konstanti Samofalov iz SDS-a je gostijući juče u Kažiprstu B92 rekao da je stranka Borisa Tadića je "jedina u modernoj istoriji koja je odbila da uđe na bilo koji nivo vlasti i jedina koja nudi nove ljude".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: