"Vučić lider u regionu, ne samo u Srbiji"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je, posetom Tirani, premijer Aleksandar Vučić pokazao da nije samo lider u Srbiji već i u regionu.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.05.2015.

10:22

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ona je dodala da je nestabilnost regiona uzrok siromaštva naših građana i da se mora učiniti sve da se izađe iz začaranog kruga siromaštva i sukoba.

"Odnosi Beograda i Tirane poboljsavaće se onoliko koliko naša dela i dela naših suseda budu pratila izgovorene reči. Saglasili smo se da je zajednički krov svih Albanaca EU, kao što je i zajednički krov Srbije i Albanije EU, takođe", rekla je Mihajlovićeva u razgovoru za današnji "Kurir".

Mihajlovićeva je rekla i da je povezivanje Albanije preko Srbije s ostatkom Evrope i naš izlazak na Drač i Jadransko more izgradnjom saobraćajnica, "ključni finansijski i graditeljski zalogaj".

"Tranzitni saopbraćaj od Tirane ka Evropi kretaće se srpskim autoputevima preko Beograda ka Zagrebu i ka Budimpešti. To su direktni i indirektni prihodi od tranzita. S druge strane, Srbija u naredne dve godine završava započete trase autoputeva i ka bugarskoj i ka Makedoniji i ka Crnoj Gori. Logično je da se povežemo i s Albanijom jer je to način da svi putevi zapadnog Balkana vode u Beograd", objasnila je ministarka Mihajlović.

Mihajlovićeva je rekla i da je albanski premijer Edi Rama bio odličan domaćin, koji je pokazao spremnost na potpunu saradnju i unapređenje odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: