Rusija: NATO širi štit, odgovorićemo

Rusija će adekvatno odgovoriti na ono što smatra "neobuzdanim širenjem" raketne odbrane NATO-a, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane, prenosi "Sputnjik".

Izvor: Sputnik

Petak, 29.05.2015.

15:01

Default images
Foto: Thinkstock

"Ukoliko dođe do širenja raketnog štita NATO-a, koji je sposoban da presreće ruske interkontinentalne balističke projektile, mi ćemo, kao što smo više puta upozoravali, adekvatno odgovoriti na ovu ekspanziju", rekao je visoki predstavnik tog ministarstva Anatolij Ivanov.

Ruski Generalštab je u aprilu upozorio evropske zemlje koje planiraju da "ugoste" raketne instalacije za američki raketni štit da će Rusija biti prisiljena da cilja na njih.

"Nenuklearne sile u kojima se razmeštaju PRO sistemi su na listi prioriteta za Rusiju“, rekao je načelnik Generalštaba, general Valerij Gerasimov, na konferenciji u Moskvi, misleći na Poljsku i Rumuniju, gde su ruski predstavnici upozorili na pretnje koje SAD i NATO predstavljaju za Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: