Obama sa porodicom ubijenog novinara

Predsednik SAD Barak Obama sastao se sa porodicom američkog novinara Stivena Sotlofa koga su džihadisti ID-a pogubili prošle godine, saopštila je Bela kuća.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

07:49

Default images
Foto: Beta, AP

U saopštenju se navodi da se Obama sastao sa roditeljima Artom i Širli i njegovom sestrom Loren na Floridi, gde je boravio radi prikupljanja sredstava i informisanja o predstojećoj sezoni uragana.

"Predsednik je izrazio saučešće u svoje ime i ime prve dame zbog Stivenove smrti", rekla je portparolka Bele kuće Bernadet Mihan, prenela je agencija Rojters.

Prema njenim rečima Obama je iskoristio priliku da čuju od Sotlofovih više o Stivenom radu kao novinara, uključujući o njegovoj strasti za pričama o ugroženim ljudima i želji da ih prenese ostatku sveta u nadi da će napraviti pozitivne promene.

Prošlog septembra, IS je objavila video snimak na kojem pripadnik te islamističke grupe odseca glavu Sotlofu (31), koji je godinu dana ranije kidnapovan u Siriji, u avgustu 2013.

Sotlof je radio kao slobodni novinar i izveštavao je sa prostora Bliskog Istoka za američki "Tajm" magazin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: