Dodik ponovo optužio opoziciju za izdaju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je opozicioni Savez za promene za izdaju.Kako su preneli banjalučki mediji.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

20:09

Default images
Foto: Tanjug

On je tokom posete Rogatici izjavio da je "projekat takozvanog Saveza za promene, projekat izdaje".

"Mi smo taj njihov projekat izdaje davno prepoznali, ali to moraju da prepoznaju i shvate ljudi u Republici Srpskoj. Treba pitati članove tog takozvanog Saveza za promene šta misle o Bakiru Izetbegoviću i njegovim stavovima koje je izneo na Kongresu Stranke demokratske akcije (SDA)", rekao je Dodik.

On je Savez za promene, koji čine Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP) i Narodni demokratski pokret (NDP), optužio za "podaništvo" SDA i njenom lideru Bakiru Izetbegoviću, dodavši da je "poznato kako Srbi prolaze kada su podanici".

"Ako je tako dobro u Sarajevu i Federaciji BiH, kako to misle Mladen Bosić, Mladen Ivanić i Ognjen Tadić, zašto se onda Srbi ne vraćaju? Naravno da se ne vraćaju, jer im nije dobro i ne žele da budu nečiji podanici. Njihova pozicija mora da se brani u Republici Srpskoj", kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, bez postojanja Republike Srpske nema ni srpskog naroda u BiH.

"Srbi su dobro videli na Kosovu kako je prošao naš narod kada nije ima svoju institucionalnu zaštitu", naveo je Dodik.

On je dalje ocenio da je "deo projekta takozvanog Saveza za promene da zgade narodu svaki autoritet u Republici Srpskoj, od predsednika pa do naroda, da unište uverenje naroda da u Republici Srpskoj može da se živi".

Dodik tvrdi da se u RS bolje živi nego u Federaciji BiH i Srbiji, a da opozicija "želi da razvali" stabilnost RS.

Opozicioni Savez za promene danas je najavio da kreće u skupljanje skupštinske većine kako bi oborila vladu SNSD-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: