Niškim maturantima majice "Šabac 2014"

Maturanti srednjih škola u Nišu morali su da na maturantsku paradu dođu u majicama od prošle godine, a na nekima je čak pisalo “Šabac 2014”, prenosi “Blic”.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

13:26

Default images
Foto: Youtube printscreen

Osim toga, neki maturanti nisu dobili nikakvu opremu za paradu, pa iz Grada Niša najavljuju da će protiv organizatora preduzeti pravne i zakonske mere.

“Grad Niš smatra da je neophodno razjasniti određene nedoumice koje su se pojavile u javnosti u vezi s ovim događajem i da je organizator ‘Eko-reakcija’ bio u obavezi da obezbedi neophodnu plesnu opremu - majice, kišobrane i pištaljke, kao i časove plesa za niške maturante. Za maturantsku paradu smo dali 399.000 dinara”, navode čelnici Niša.

Niški maturanti su odmah nakon parade bili strašno ogorčeni, jer nisu mogli da uživaju u veoma važnom događaju na kraju srednje škole, ističe “Blic”.

“Iako je bilo najavljeno da će ovogodišnja parada maturanata imati znatno manji broj učesnika nego prošle godine, mi, maturanti, smo se nadali da ćemo ipak svi imati priliku da učestvujemo u ovom, za nas, jedinstvenom događaju”, navode maturanti.

Kako ističu, pripreme za paradu počele su mesec dana pre održavanja samog događaja, ali je sve bilo neizvesno do poslednjeg dana.

“Nedelju dana pre samog događaja škole su obaveštene da moraju da smanje broj učesnika, jer neće biti dovoljno kompleta opreme (majica, kišobran, pištaljki) za sve maturante. Neke škole su se sa tim izborile tako što su ograničile broj učesnika po odeljenju. Organizatori su tim potezom doveli u pitanje to da li smo svi mi maturanti isti i da li treba svi da imamo pravo učešća u našem događaju”, ističu niški maturanti. Oni ističu da je budžet za ovu manifestaciju bio isti kao i prethodnih godina, ali da je ove godine plesalo mnogo više maturanata nego što je to bilo predviđeno za ovu godinu.

“Škole su redukovale spiskove učesnika, ali su i oni ‘izabrani’ ostali kratkih rukava. Školama je bilo obećavano po 100 i po 80 kompleta opreme, u zavisnosti od broja maturanata u generaciji. Na kraju je definitivno obećano da će škole dobiti po 100 i po 60 kompleta opreme, a koliko su te cifre besmislene pokazuje podatak da u našim srednjim školama ima od 150 do 250 maturanat”, kažu maturanti.

Međutim, kako navode, kad su svi došli na stadion “Čair“, gde je trebalo da se podeli oprema i da počne parada, dovedeni su u položaj da biraju ko će dana „biti maturant“, a ko će sa strane posmatrati čitav događaj.

“Škole kojima je bila predviđena oprema za 100 maturanata, dobili su 80 majica. Ostale škole su dobile po 40 majica. Ne kompleta, nego majica. Da budemo jasniji, i kišobrana i pištaljki bilo je manje od predviđenog broja, pa se i tu kalkulisalo sa podelom. Takođe, veliki broj majica koje su maturanti dobili, bile su sa prošlogodišnje parade. Na majicama je pisalo ‘Šabac’ i ‘Užice’”, dodaju maturanti.

Organizatori iz "Eko-reakcija" odbacuju optužbe i tvrde da su u potpunosti poštovali ugovor.

Koordinatorka Maturantske parade Biljana Jovanović navodi da su oni pribavili opremu za 700 učesnika u skladu sa novčanim sredstvima koje Grad opredeli za ovakvu manifestaciju, što je obaveza iz 2. člana ugovora.

“Tek 12. maja smo saznali da na raspolaganju imamo 399.000 dinara, dogovorili smo binu, ozvučenje, fizičko obezbeđenje, snimanje, voditelja programa i saradnike za raspodelu opreme u ukupnom iznosu od 49.000 dinara. Tek na samoj paradi smo videli da je došlo mnogo više maturanata”, kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: