UB dobija novo rukovodstvo

Univerzitet u Beogradu (UB) na današnjoj sednici Saveta treba da dobije novo rukovodstvo, rektora i prorektore, za naredne tri školske godine.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

08:29

Default images
Foto: Sxc

Aktuelni rektor, prof. dr. Vladimir Bumbaširević jedini je kandidat za još jedan mandat na čelu UB, a Komisija za sprovođenje izbora predložila je sedam kandidata za prorektore, od kojih će njih četvoro biti izabrano.

Kandidati za prorektore su profesorka Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Jasmina Kovačević, profesorka Farmaceutskog fakulteta Nada Kovačević, koja je sada na poziciji prorektora za nastavu, zatim Živan Lazović profesor Filozofskog fakulteta, Milorad Milovančević profesor Mašinskog fakulteta.

Na listi su i Ivan Obradović profesor Rudarsko-geološkog fakutleta, aktuelna prorektorka za nauku Ivanka Popović sa Tehnološko-metalurškog fakulteta i Živoslav Tešić profesor Hemijskog fakulteta.

Prema univerzitetskim propisima, izabrani rektor predlaže svoj tim, odnosno prorektore, ali o svakom od njih se izjašnjava i Savet UB.

Biraju se četiri prorektora, za nastavu, finansije, nauku i međunarodnu saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: