"Ruski tenkovi i vojnici blizu UKR"

Rusija gomila vojsku i teško naoružanje uključujući mobilne bacače raketa, tenkove i artiljeriju u blizini granice sa Ukrajinom, piše Rojters.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

07:57

Default images
foto: Beta/AP

Reporterka Rojtersa Marija Cvetkova je navela da je videla teretne vozove koji prevoze tenkove i druga vojna vozila koja nemaju registarske oznake, kako bi se sakrilo da pripadaju ruskoj vojsci i da treba da budu smeštena u improvizovanoj bazi nedaleko od granice sa Ukrajinom.

Ona je napisala i da je primetila i vojnike u maskirnim uniformama bez vidljivih oznaka, što navodi kao ponavljanje scenarija sa Krima, koji je osvojen zahvaljujući većem broju vojnika u “čistim“ uniformama.

Privremena baza ruske vojske je uspostavljena u rostovskoj oblasti, na 50 kilometara od granice sa Ukrajinom, a već neko vreme u zapadnim i ukrajinskim krugovima se veruje da je reč o pripremama za moguću letnju ofanzivu na istok Ukrajine.

Rusko ministarstvo odbrane je odbilo da komentariše za Rojters informacije o gomilanju vojske, a nekoliko vojnika sa kojima je reporterka Rojtersa razgovarala naveli su da su u pogranično područje poslati zbog vojne vežbe koja navodno nema nikakve veze sa situacijom u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: