PR: Produžen pritivor Gavriću

Osnovni suda u Prištini produžio je za dva meseca pritvor Slobodanu Gavriću (46) iz Beograda, uhapšenom zbog sumnje da je pripremao teroristički napad.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2015.

12:51

Default images

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je Tanjugu da je Vehbi Kaštanjeva, sudija za pretpretresni postupak Osnovnog suda u Prištini u odeljenju za teška krivična dela, doneo rešenje kojim je Gavriću produžen pritvor na još dva meseca zbog opasnosti od bekstva.

"Pritvor Gavriću je produžen na još dva meseca uz obrazloženje da postoji ozbiljna opasnost od njegovog bekstva. Stava sam da bi u ovom slučaju specijalni tužilac za ratne zločine trebalo da ovu istragu privede kraju obzirom na to da imamo informacije da su dokazi koji su poslati na veštačenje američkom FBI već stigli u tužilaštvo I smatram da nema drugih razloga za dodatna pomeranja u ovom postupku“, rekao je Vasić.

Gavrić je uhapšen u Prištini 25. decembra 2014. godine, a kod njega je u tom trenutku pronađeno 13 kilograma eksploziva zbog čega mu je određen pritvor zbog sumnje da je pripremao terorističke akte i dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Osnovni sud u Prištini Gavrića tereti još i za nezakonit uvoz, izvoz, nabavku, transport, proizvodnju, razmenu, posredovanje ili prdaju oružja ili eksplozivnih materijala.

Gavrić je po zanimanju veterinar, a radio je u Ministarstvu poljoprivrede i ranije nije bio osuđivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: