Blokirali put zbog presude oficirima OVK

Nekoliko stotina građana je blokiralo magistralni put Priština-Peć u selu Komorane u opštini Glogovac u znak protesta zbog presuda bivšim visokim oficirima OVK.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

11:36

Default images

Takođe, organizovan je i protest građana u Srbici.

Predsednik Udruženja veterana OVK za Glogovac Enver Hajdari rekao je za prištinske medije da je je put blokiran u znak protesta zbog jučerašnjih osuđujućih presuda protiv Sulejmana Seljimija, bivšeg komandanta Glavnog štaba OVK, i drugih optuženih u slučaju Drenica 1 i Drenica 2.

Zbog blokade stvorena je velika kolona vozila, pošto se u tom delu sa magistralnim putem Priština-Peć povezuje i auto-put prema Tirani.

Prištinski mediji javljaju i da je u 8.00 u Srbici počeo protest građana iz te opštine protiv Euleksa, takođe zbog jučerašnjih presuda.

Na ulicama Srbice je više od hiljadu građana koji nose parole protiv Euleksa i protiv "nepravdenih" presuda suda u Kosovskoj Mitrovici.Protest su organizovale organizacije bivše OVK i radnici opštine Srbica, čiji je predsednik Sami Ljuštaku osuđen na 12 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: