"SRB se ne odriče KiM, Tirana odbija v. Albaniju"

Kosovo i Evropska unija bile su glavne teme susreta srpskog i albanskog premijera Aleksandra Vučića i Edija Rame, prenose prištinski mediji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2015.

11:05

Default images

Oni posetu predsednika srpske vlade Tirani opisuju kao istorijsku.

Kosovo je ponovo bilo tema susreta dva premijera, navodi "Koha ditore" uz konstataciju da je Vučić rekao da je Kosovo sastavni deo Srbije, a da je Rama naveo da je Kosovo sada nezavisna republika.

Isti list piše da je jučerašnja Vučićeva poseta Tirani istorijska, jer je jedan srpski premijer posle 70 godina posetio Albaniju, ali i zbog toga što se dešava u vreme kontinuiranih napetih odnosa Srba i Albanaca.

List "Zeri" prenosi na naslovnoj strani vest o poseti Vučića Tirani, uz naslov teksta "Deli ih Kosovo, ali ujedinjava Evropa".

List "Kosova sot" takođe piše o dolasku srpskog premijera u Albaniju uz naslov "Srbija se ne odriče Kosova", a u tekstu se navodi i da je zvanična Tirana odbacila i negirala ideju velike Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: