Uhapšen zbog ratnih zločina u Brčkom

Po nalogu Tužilaštva BiH, na području Brčkog uhapšen je Đorđe Ristanić (58) osumnjičen za ratne zločine počinjene na području Brčkog.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2015.

17:25

Default images

U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da su hapšenje, po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine, izvršili policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH, uz asistenciju policijskih službenika Brčko distrikta BiH, prenosi RTRS.

Ristanić je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je, kao predsednik Ratnog predsedništva opštine Brčko tokom 1992. godine zajedno sa drugim članovima Ratnog predsedništva, milicije i vojske, planirao, naređivao i podstrekivao progon nesrpskog stanovništva na tom području.

On je pod istragom zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo zločini protiv čovečnosti.

Reč je o predmetu kategorije dva, odnosno predmetu u kojem je istraga započeta u Tužilaštvu Haškog tribunala, nakon čega je predmet ustupljen pravosuđu BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora ili mera zabrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: