Orbović ponovo izabran za predsednika SSSS

Delegati 15. Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije ponovo su izabrali Ljubisava Orbovića za predsednika SSSS u narednom petogodišnjem periodu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2015.

20:24

Default images
Foto: Beta

Zahvalivši na ukazanom poverenju da ponovo bude na čelu najveće sindikalne centrale u Srbiji, Orbović je rekao da je dobio čast i obavezu da nastavi uspešno započete aktivnosti na organizacionoj reformi Saveza i jačanju njegove uloge u društvu.

"Želim svima nama puno uspeha, snage i energije, i pozivam vas da budemo jedinstveni, kako bi se svi zajedno angažovali za bolje sutra i nastavili da se borimo za naše članstvo i sve radnike", rekao je Orbović.

On je zahvalio delegatima što su doprineli da rad Kongresa bude dostojanstven, čime je, kako je rekao, još jedanput pokazana veličina, snaga i ozbiljnost organizacije.

Kako je navedeno u saopštenju SSSS, pored dosadašnjeg predsednika Orbovića, kandidati za predsednika tog saveza bili su i Dragan Zarubica i Jugoslav Ristić.

U saopštenju se dodaje da su na Kogresu izabrani i Nadzorni i Statutarni odbor i usvojena dokumenta Kongresa, među kojima Program Saveza i 11 rezolucija.

Takođe, Kongres je usvojio i novi Statut SSSS, a verifikovani su i novi članovi Veća.

Jednom broju članova Veća koji su otišli u penziju, u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji sindikalni rad, dodeljena su priznanja Saveza i prigodni pokloni, a pored toga uručena su i priznanja Saveza "27. april", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: