Radnici IMR traktorima blokirali šine

Radnici IMR nastavili su protest zbog najave stečaja, a traktorima su blokirali put i tramvajske šine ispred te fabrike.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

09:05

Default images

Kako je rekao predsednik sindikata ASNS u tom preduzeću Prvoslav Brkić, radnici su isterali traktore na put i tako blokirali i put i tramvajske šine.

Brkić kaže da će radnici blokirati i međunarodnu prugu Beograd-Bar ukoliko se u naredna dva-tri dana ne reši situacija.

Radnici su i juče protestvovali, a policija ih je sprečila da blokiraju međunarodnu prugu Beograd-Bar.

Brkić je ranije objasnio da radnici zahtevaju da ih država zaštiti, jer fabrika IMR ima proizvodni program za tržište, kao i strateškog partnera "URSUS" sa kojima imaju ugovor da do kraja godine izvezu 2.000 motora.

Predstavnici radnika imali su u utorak sastanak u Vladi Srbije gde su ponovili svoje zahteve i poručili da se do petka nađe mogućnost da IMR ne ode u stečaj.

Brkić je dodao da im je najavljeno da će ih sutra primiti u resornom ministarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: