"Poseta Tirani važna zbog poruka mira"

Poseta premijera Vučića Tirani bila je voma važna, posebno zbog poruka koje su tokom nje upućene, a to je da će se ići putem saradnje, navodi Dušan Janjić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2015.

19:06

Default images
Foto: Tanjug

Direktor Foruma za etničke odnose je Tanjugu rekao da je sada ustaljen mehanizam bilateralnih susreta na najvišem nivou.

"Poseta je važna i po onome što je dogovoreno pre svega u stvraranju slobodne trgovine, trgovinske razmene, kretanje ljudi i ohrabrenje ljudima da upoznaju jedne druge. Važna je i zbog poruke koja je poslata i jednoj i drugoj javnosti, ali i regionu, da će se ići putem saradnje", naglasio je Janjić.

Prema njegovim rečima, ovom posetom se ulazi u nešto što treba da postane rutina.

On je, takođe, kazao da sada zaista više nema nesporazuma, dodajući da se proteklih dana albanski premijer Edi Rama potrudio da razjasni, onima koji ne razumeju, da i Kosovo i Albanija ulaze u EU, ali kao nezavisne države.

"Priča o velikoj Srbiji ili velikoj Albaniji se očigledno relaksira i to na vrlo uspešan način", istakao je on u vezi sa jučerašnjom konferencijom za novinare dva premijera u Tirani.

Što se tiče Srbije i premjera Vučića, prema Janjićevim rečima, ova poseta je izuzetno korisna pred odlazak Vučića u Vašington.

Janjić je dodao, s tim u vezi, da je bitna i premijerova izjava o diverzifikaciji izvora energenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: